familien Helgaas

Synger med pappa om Pappa

Amund (9), Joar (8) og Maia (5) har spilt inn cd sammen med pappa Einar Helgaas.

– Det var fantastisk! Jeg syns det var gøy å synge, og synge sammen med andre. Så var det veldig koselig å være i studio, sier Amund Helgaas om opplevelsen. Joar Helgaas supplerer sin bror:
– Det var helt utrolig. En stor opplevelseat vi fikk lage en ekte cd som kommer ut i mange butikker så folk kan høre musikken vår, sier Joar.

Kvalitet
Nå kommer platen til butikkene og Pappa Einar Helgaas er spent på mottagelsen:
– Vi har fått god respons så langt og har vært skikkelig i medvind på dette prosjektet. Det er veldig kjekt, sier Einar Helgaas.

Han har gitt ut plate før, i 2004. Da var ikke barna med.
– Men jeg har brukt musikk sammen med barna hele veien siden de ble født. Det er et privilegium å få synge sammen med barna, mener familiefaren.

Fars kjærlighet
Platen til familien Helgaas handler mest om farskjærlighet, i flere betydninger av ordet.
– Gud som pappa, og hvordan en jordisk pappa kan reflektere Guds kjærlighet, her særlig for sine sønner, forklarer Einar Helgaas, som har brukt mye tid på tema for egen del.
– Gud som pappa har vært et tema i mitt liv, trolig fordi min egen far ikke var følelsesmessig nær. Det er viktig å formidle Gud som pappa i en verden der mange opplever livet vanskelig, og overfører den opplevelsen til gudsbildet sitt. Gud kan være der for mennesker. Han er ikke fjern, han er nær.

Tilbedelse
Fem sanger har det blitt rom for på platen. Alle på norsk.
– Norsk er språket som er naturlig for meg, og det er en spesiell styrke i å kunne formidle troen på eget morsmål, sier pappa Helgaas.

Familien Helgaas har erfaring med å reise rundt på kristne møter og stevner og synge for folk. Det håper de å fortsette med.
– Vi har faktisk oppdaget at når barna er med og spiller, så synes barna som hører på at det er kjekt. Da er
det ingen uro i salen. Det er veldig fint å kunne tilbe sammen som familie. Det håper vi andre familier også kan få oppleve – gjennom denne platen, sier Einar Helgaas.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.